Pages

Tuesday, June 22, 2010

_BLOOD GROUP_

SALAM...
klas praktikal hari ni pukul 12...
orang laen dah nak balik dari kelas ak baru nak ge klas...
hahaha...
x pe kelas kejap jek...
so today practical class is about BLOOD GROUP...
sebelum ni ak x tau ak ade darah jenis ape so ak mmg nak sgt buat test ni...
walaupon luke semalam x baik lagi tp x pe sbb tgn sebelah lg ade..
ceh ....
macam smalam my lab partner is EHAB (bukn org mesir)...
hahaha...


cube sedaye upaye untuk mengeluarkan darah yg x seberape nak kua...
hahaha... dan inilah hasilnye...
sebelum ni cikgu ak pernah cakap yg anak lelaki akn ikut darah emaknye...
melalui test tadi ak rase bleh trime la ape yg cikgu ak cakp tuh...
sebab mak ak darah jenis AB tp x past negatif or positif...
dan test tadi menunjukan bahawe ak mempunyai darah jenis AB positif...
dan budak lelaki sibuk nk tahu sape budak pompuan yg ade darah negative or Rh negative...
hahaha...
mst la nk tau kan kot2 tersangkut kat pompuan yg Rh negative susah plak nnt bile nak kawen dan nak ade anak...
kalo tahu awal2 x pe boleh cube elakkan...
hahaha...
kalo lelaki Rh negative x pe sebab x dek komplikasi yg akan berlaku...
ceh...
dan nasihat kepade pasangan2 yg ingin berkahwin lebih baik anda dan pasangan anda mengetahui jenis darah masing2...
kalo pasangan perempuan mempunyai jenis Rh negative x bermaksud anda x bley kawen..
bleh jek...
tp bersiap sedia untuk menerima rawatan selepas melahirkan anak yg pertame dan seterusnye...
k...
hahaha...
terase cam dokter la plak...
2 jek kot..
alhamdulillah cuace hari ni x panas seperti semalam...
k bye...



10 comments:

a M i e said...

aku negatif, ade mane2 dak laki negatif?
kalau x, x kawen ah aku nti :(

Asilah Mahmod said...

wah amie negatif.. finally jumpe jugak.

MOHD UZAIR NORDIN said...

lek amie..
ade jek bdak lelaki negative...
ala kawen jek la dgn org positif ape masaalahnye...

-sEhA- said...

lepas check darah trus nk kawen..hahaha

MOHD UZAIR NORDIN said...

hahaha...
ko jek yg trus nak kawen..
ktorg rilek jek...
hahaha...

farrahin zulfarid :) said...

hahahahahha sy positive sy positive.
weeee~~
<3<3

a M i e said...

uish, aku men2 je..
mne ade aku negatif..
positif la :)

MOHD UZAIR NORDIN said...

la memain jek ke ingat kan btol2...
amie ni,,,

a M i e said...

hahaha..
maen2 pun x bleh ke?
huahuahua :D
sori semua!

-sEhA- said...

siot je kau ujai
aku taknak kawen lagi okey
kau je yg beria2 sebut psal kawen dlm post ni
hahahaha :p

FRIENDS