Pages

Monday, October 31, 2011

_NEGERI SEMBILAN_

SALAM...
TAHNIAH NEGERI SEMBILAN sbb mng PIALA MALAYSIA...
bg sesiape yg tak tahu N9 telah mengalahkan TERENGGANU pada saingan akhir PIALA MALAYSIA...
dgn kemenangan 2-1...
tgh seronok berFB lalu terjumpe la gambar ni...
inilah salah satu rahsia kemenangan N9 padalam mlm tuh..
tp bknnye ak nk kate T-team tak solat yek...
...
kesimpulannye...
sesuatu kejayaan tu bkn dtg dgn bergolek...
ia memerlukan usaha yang gigih...
di samping itu kenalah juga memohon atau meminta pertolongan dari ALLAH SWT dan tidak lupe akan kekuasaanNYA...
peringatan kepada diri sendiri...
bye...

Saturday, October 29, 2011

_PESANAN 2_

SALAM...
by UZAIRNORDIN

by ONI
...
practice from now on to set up your PRIORITIES in everything that you wanna do...
and be thankful for everything that have come to you...
I-MAM...
bye.... 

Friday, October 28, 2011

_CEMBURU_

SALAM...
picture taken from my collection and edited by UZAIRNORDIN
...
 jeles plak ak tgk gambar2 membe2 ak kat overseas especially kat EUROPE...
ayat ak ni sangat la tak bersyukur...
yela nak dibezakan dgn MESIR ni mmg jauh la bezanya...
tp bile difikirkan balik ak rase sebagai orang islam ak ade lebih bnyk kelebihan blaja kat sini...
ak pon sgt la bersyukur ditakdirkan blaja kat sini sbb terlalu banyak kekurangan dalam diri ini... 
dan berharap dapat menjadi insan yg lebih baik dari hari ke hari...
bye...

Thursday, October 27, 2011

_PESANAN 1_

SALAM...
TAFAQUH 28/10...
akhlak yang mulia tidak mengira agama,bangsa dan negara...
bye...

Wednesday, October 26, 2011

_WORDLESS WEDNESDAY 3_

 'ENDOCRINOLOGY' by IRA MUNIRAH

Tuesday, October 25, 2011

_HAPPY DEEPAVALI_

SALAM..
sori gambar tiade kene mengene dgn DEEPAVALI...

Saturday, October 22, 2011

_UMAT_

SALAM...
22 OKTOBER 2011...
...

 ni la gambaran yg ak dpt tgk kat HIMPUN hari ni...
sasaran yg tak tercapai...
sedih jugak ak tgk...
ak pon tak pasti ni sume agenda politik ke tak...
sbb ak pon tak berape ambil tahu pasal sume ni...
tp papepon ak pon sgt kecewa dgn isu MURTAD yg berleluase kat MALAYSIA...
sebenarnye ak pon baru sedar pasal bende ni...
sgt kecewa dgn diri sendiri sbb tak berape tahu isu kat MALAYSIA...
jadi satu pengajaran la buat ak untuk lebih mengambil tahu pasal keadaan semase...
dan marilah bersama mengukuhkan akidah dan selamatkn akidah...
bye...

Friday, October 21, 2011

_DOOOOODLES_

SALAM...
special thanks to HAFIY my schoolmate mase kat TGB dulu sbb telah mendoodlekan diri ini...
wawawa...
 inilah orgnye dlm bentuk DOODLE...
nak tgk lg banyak karya2 yg die dah buat bleh la pegi blog die sendri...
ini linknya...
....
 dan inilah hasilnye selepas didoodle dan diwarnakan...
hahaha...
tp ak nmpk lg hensem kot dlm gambar ni...
wawawa...
thanks again to HAFIY kerana sudi memnuhi permintaan ak...
lg pon die sendiri yg mengofferkan dirinye kat dlm blog die...
so ak pon dgn pantas mintak die buat gambar ak...
hahaha...
thanks...
bye...

Wednesday, October 19, 2011

Saturday, October 15, 2011

_KEGEMUKAN_

SALAM...
 3 hari sebelum balik MESIR ak ingatkn nk timbang berat badan yelakan mase raye makan banyak nak tau gak berat ak naik ke turun...
so ak pon jumpe la satu mesin ni kat shopping mall ingatkan bleh timbang berat jek tapi macam2 bleh...
hahaha...
jakun sebentar...
tapi kene bayar singgit la tp alright la...
last skali die kluarkn resit cam gambar tuh...
so bleh nmpk la kegemukkan ak...
berat maintain tp body fat terlebih kot...
adoiyai...
sedih jek...
tp tak tau la mesin tu accurate ke tak tp ak anggap accurate la...
jadik ak pon dgn ini bersemangat nk berdiet...
kwang kwang kwang...
bye

Wednesday, October 12, 2011

_WORDLESS WEDNESDAY 1_

 "dauran IBRAHIMIYAH" by FAISAL POUZI...

Tuesday, October 11, 2011

_START/MULA_

SALAM...
2 Perkare berlaku pade tarikh ni...
...
PERKARE PERTAME...

MODULE baru bermule SEMESTER baru pon mule...
dan ini tahun terakhir untuk PRE-CLINICAL year...
dan tahun dpn insyaAllah ak bakal jadik ABANG CLINICAL...
hahaha...
doakan kejayaan kami...
...
PERKARE KE-DUA...
BIRTHDAY NAZA...
housemateku...

sorilah tak dek hadiah special...
ak hanye mampu bg kad jek...
dgn blanje kek kecik tuh tu pon bayar dgn DIN...
hehehe...







antare yg datang memeriahkn...
yg laen sibuk melantak...
chaio...

Sunday, October 2, 2011

_SAWADIKAP_

SALAM...
post ini sudah lame tertangguh...
tiade ape pon cuma arituh ak ade masuk ke THAILAND melalui kedah...
kakak ak yg bawak jenjalan...
cume berjalan-jalan di HATYAI sahaje...
tide ape pon yg menarik...
 melihat-lihat tempat orang...
hehehe... 

 bye...
original photos edited by ujaiUZAIR

FRIENDS