Pages

Wednesday, October 31, 2012

Tuesday, October 30, 2012

_HARI RAYA AIDILADHA_

SALAM...
wah raya qurban tahun ni lain sikit dari tahun seblum ni...
kali aku aku ikut trip universiti ke HURGHADA...
NICE jugak la tempatnye...





gambar kat atas ni sume gambar kawasan tempat penginapan...

malam jalan2 kat bandar HURGHADA tetibe terjumpe FUNFAIR...
ape lagi berpusing-pusing la aku...
PENINGGGG....
hahaha...
naik kapal untutk snorkeling...
first time snorkling...
best jugak la...
taken from the GLASS BOAT...
lawa gile...
SUBHANALLAH...

bermandi-manda adalah perkara wajib...
sampai jadi gelap kulit...
haish jatuh saham...
hahaha...
.....
ade video sikit di HURGHADA...
ni jek termampu rakam disebabkan banyak aktiviti melibatkan air so kamera  terpaksa ditinggalkan...
hahaha...


bye...




Friday, October 19, 2012

_FIRST WEEK_

SALAM...
alhamdulillah dah seminggu dah kelas bermula...
since aku sekarang berada dalam ENT department so salah satu benda yang wajib dilakukan adalah melihat TONSILLECTOMY di OR...
first time masuk OR ni sangat akward yek...
bile dah pakai baju SCRUB tu dah rase akward dengan kebesarannya...
lepas tu dah masuk 'waiting room' untuk doctors lagi rasa akward...
hahaha...
dah name pon first time kan...
lepas tu takut gile nak banyak bergerak dalam OR ni takut kang pape jadi macam paip gas oxygen tercabut ke, terlanggar tangan doctor ke...
hahaha...
apa yang aku nampak mase operation tu sebijik macam dalam gambar kat atas ni...
sebab berdiri kat belakang doc...
cume doctor tu tak dek la nak explain every step yang die buat...
at least dapat la sedikit gambaran dengan dapat tahu alat2 yang digunakan dan jangan malu bertanya...
nak lebih mantop sebelum pegi tengok operation baca la dulu sikit pasal tonsillectomy...
...
minggu ni memang malas yang teramat...
mungkin mood study tak berpa nak datang lagi kan...
lek lu hahaha...
bye...

Wednesday, October 17, 2012

_WORDLESS WEDNESDAY 32_

'this is not WORDLESS WEDNESDAY'

Friday, October 12, 2012

_MATROUH_

SALAM...
 alhamdulillah semalam berkesempatan ke MATROUH since kelas ditunda so ade la masa sikit untuk berjalan-jalan...
sangat seronok dan puas hati...
penat berenang...kekeke
BBQ time...
sate pon ade...
since aku tak menglibatkn diri dalam proses pemerapan jadi aku tolong BBQ la kan...
hahaha...
 ni bukan pantai MATROUH ye kawan2...
syeikh MUHAMMAD yang bawak kami ke sini...
memang lawa gile kalo nak dibandingkn dengan pantai MATROUH...
tak dek orang pulak tu...
air jernih gile...
macam mandi dekat swimming pool cume air masin jek...
bleh nampak ikan2 kat dasar...
pergh... TERBAIK...
HAHAHA...
 ok lepas BBQ+mandi mari kite teruskan perjalanan ke MATROUH...
HAMAM CLEOPATRA...
 lompat sikit...
destinasi terakhir baru la pantai MATROUH...
memang lawa...
wawawa kire dua kali mandi laut la aku semalam...
hahaha ape salahnye...

sebelum balik makan dulu...
 style kedai makan ni macam tak dek jek kat ALEX...
boleh refil2 bro...
tapi tak dek la sedap mane...
kalo syeikh bace ni mesti kecewa...
hahaha...
walaupun kulit TERBAKAR tapi BEST bro...
hahaha...
bye...

Wednesday, October 10, 2012

_HOMESICK_

SALAM...
alhamdulillah sudah selamat sampai di bumi ISKANDARIAH ni...
hati dah semangat ni ingat start kelas on 7th October sekali tengah transit dekat Kuwait 'Mega' (bukan nama sebenar) datang cakap kelas start 14th October plak...
seminggu lambat kot...
why????!!!!
kenape baru sekarang baru nak bagi tahu aaaaaa???
hahaha...
actually respond sebenar bukan camtu...
tapi ape pun aku OK jek...
everything happen for a reason kan...
sebab nak menunggu sahabat2 tunggu result exam...
...
 sekali dalam beberape hari ni dah tak dek bende nak buat ter-RINDU MALAYSIA la plak...
adoiyai...
ni la akibatnye duduk lame sangat kat MALAYSIA...
hahaha...
chill...
bye...

FRIENDS